Sunday 30 June 2019

Ας αλλάξουμε το σχολείο μας / Let's make our school better

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το σχολείο μας; Μπορούν να μας βοηθήσουν οι φίλοι μας ή οι γονείς;
Ας το δοκιμάσουμε!!!

Καταρχήν καταθέσαμε τις προτάσεις μας σε ένα Tricider:
Μπορούμε να αλλάξουμε το σχολείο μας; Προτείνετε ιδέες για το σχολείο σας!



Και ξεκινήσαμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα!
Δείτε πόσα αλλάξαμε στα σχολεία μας:

Πρώτα τις εσωτερικές αλλαγές μέσα στις αίθουσες...

Το Νηπιαγωγείο Φέρμων τα κατάφερε κι ένα ένα ονειρεμένο κουκλόσπιτο! Βάψανε τους τοίχους, έβαλαν οροφή και φυσικά έχουν αληθινά μαγειρικά σκεύη, έτοιμοι να μας υποδεχθούν και να χαρούν το παιχνίδι τους!



Στο Νηπιαγωγείο Όσσας προστέθηκε γωνιά μαυροπίνακα!



Στο 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών με οδηγό τις ιδέες των παιδιών άλλαξαν τη γωνιά της βιβλιοθήκης. Έφεραν καινούργια βιβλία, αναπαυτικό καναπεδάκι, γραφείο για να γράφουν και πολλές πεταλούδες για να το διακοσμήσουν!



Στο 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας αγόρασαν προβολέα για να βλέπουν ταινίες, φύτεψαν λουλουδάκια και στόλισαν την αυλή!



Και μιας και ξεκινήσαμε ήδη με αλλαγές στην αυλή, ας δούμε τι έκαναν και τα άλλα σχολεία!!

Στο 8ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης οι γονείς αποδέχθηκαν την πρόσκληση και μαζί με τα παιδιά τους έβαψαν ρόδες, σχεδίασαν ένα φιδάκι κι έκαναν την αυλή όλοι μαζί ονειρεμένη!





Στο 2ο Νηπιαγωγείο Μουδανιών ζωγράφισαν  στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου, έβαψαν ρόδες και παλέτες, φύτεψαν λουλούδια κι έκαναν όμορφες λουλουδοσυνθέσεις με παλέτες!





Στο Νηπιαγωγείο Κεντρίου Ιεράπετρας έφτιαξαν από  παλέτες έπιπλα και παιχνίδια, στόλισαν με ανακυκλώσιμα τους τοίχους της αυλής, έγραψαν συνθήματα στη σκάλα και ζωγράφισαν και διακόσμησαν την αυλή φτιάχνοντας μια μοναδική μουσική γωνιά!!







Στο Νηπιαγωγείο Νέας Λυκογιάννης Ημαθίας  έβαψαν ρόδες μαζί με τους γονείς και φύτεψαν λουλούδια. Επίσης, χρωμάτισαν τη σκάλα κι έγραψαν συνθήματα, σχεδίασαν και ζωγράφισαν στους τοίχους του σχολείου, δίνοντας μια χαρούμενη νότα και φυσικά ζωγράφισαν παιχνίδια στο δάπεδο.





Στο 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών με τη βοήθεια των γονιών έφτιαξαν παιχνίδια στην αυλή, φύτεψαν λουλούδια στην περίφραξη και στη βρύση και με τη βοήθεια του Δασαρχείου Σερρών φύτεψαν δέντρα και θάμνους στην αυλή του σχολείου. Με τη βοήθεια του Δήμου άλλαξε και η τέντα του σχολείου!!







Στο 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, το όνειρο των παιδιών ήταν να έχουν μια ονειρεμένη αυλή! Έτσι ο Δήμος τους αγόρασε μια ξύλινη κατασκευή και μια μεγάλη κάμπια τούνελ.


Στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς κατασκευάστηκε μαυροπίνακας στην αυλή, ο οποίος αποτέλεσε πόλο έλξης για τους μικρούς μαθητές! Δημιούργησαν ένα ονειρεμένο μονοπάτι κίνησης στην αυλή του σχολείου με αμέτρητα παιχνίδια και φυσικά ενθουσιάστηκαν παίζοντας σ' αυτό!!! Και για να κάνουν ακόμη πιο όμορφη την αυλή φύτεψα λουλουδάκια χρησιμοποιώντας ως γλάστρες ανακυκλώσιμα υλικά!







0 comments:

Post a Comment